- 3 jaja
- 1puna kasika kiselog mleka
- solja malabar spanaca
- 200gr seckane stisnjene sunke
- 100gr sitnog sira
- 200gr griza od kamuta
- 100ml ulja maslinovog
- vode
- 1 p.z.p.(prasak za pecivo)
Usuti u blender jaja, kiselo mleko, spanac, ulje i 50m vode. Izblendati pa usuti u posudu za mikser i dodati ostale ostatike (osim sira) i izmiksati da se dobije masa koja nije gusta. Na kraju dodati izmrvljen sir ali njega izmesati varjacom polako da bi ostao vidljiv posle pecenja. Usuti u modle za mafine ili u modle za hleb ili samo izliti u tepsiju. Peci na 210C/20'. Ja pecem u silikonskim modlama i ne mogu jace od 210C, ko ne pece u silikonu neka slobodno stavi da se pece na 220C i neka sa cackalicom proveri kada je gotovo.
- 1puna kasika kiselog mleka
- solja malabar spanaca
- 200gr seckane stisnjene sunke
- 100gr sitnog sira
- 200gr griza od kamuta
- 100ml ulja maslinovog
- vode
- 1 p.z.p.(prasak za pecivo)
Usuti u blender jaja, kiselo mleko, spanac, ulje i 50m vode. Izblendati pa usuti u posudu za mikser i dodati ostale ostatike (osim sira) i izmiksati da se dobije masa koja nije gusta. Na kraju dodati izmrvljen sir ali njega izmesati varjacom polako da bi ostao vidljiv posle pecenja. Usuti u modle za mafine ili u modle za hleb ili samo izliti u tepsiju. Peci na 210C/20'. Ja pecem u silikonskim modlama i ne mogu jace od 210C, ko ne pece u silikonu neka slobodno stavi da se pece na 220C i neka sa cackalicom proveri kada je gotovo.
Нема коментара:
Постави коментар