Ovoga puta je zaista besprekoran i bozanstvenog ukusa, a najjednostavine sam ga napravila. Bukvalno sam stavila od svega po jednu punu veliku supenu (moje supene kasike su bas velike) kasiku:
- brasna (jecam, ovas, raz, graham, heljda)
- samleven lan, ispecen crni lukac na kockice
- semenke (suncokret, golija, susam)
- samleven lan, ispecen crni lukac na kockice
- semenke (suncokret, golija, susam)
- jedan prasak za pecivo
- 1/2 dl ulja od semenki grozdja
- soli ranvu kasicicu za kafu
- vode koliko je potrebno da se dobije gusca masa od palacinki
Sve to umutim u stonom mikseru, sacekam koji minut pa ako treba dodam jos malo vode jer bas brzo upija brasno. Zatim pokrijem posudu i ostavim je tako na radnom stolu. Zamesila sam u ponoc, a stavila sam da se pece u 09h. Pre pecenja sam umutila 1/2 kasicice sode bikarbone. Peklo se na 200C - 40 minuta. Drzala sam sve vreme u rerni papir preko testa da ne ispuca puno, ali opet je puklo ali ne mnogo.
Нема коментара:
Постави коментар