02.06.2019.

KETO KISELI KUPUS



Moja teorija je da treba dobro omastiti keto obrok, dodati dosta dozvoljenog povrća, malo proteina i nema problema, biće to sve dobro i ukusno. 

Nisam baš neki ljubitelj hrane na kašiku, više sam za salate, ali eto i tu ću naviku da zamenim samo da ima efekta. Evo jednog običnog svakodnevnok recepta ali ipak je skroz keto.

- 1/4 prokule (glavica kiselog kupusa)
- mesa po potrebi
- 200ml sušenog povrća
- 150ml masti
- vode po potrebi
- začini
- 1 kašičica aleve paprike
- so, biber


Može i rezani kupus, ribanac. Ja nisam imala, pa sam iseckala prokulu. Od mesa sam imala krmenadle i nešto malo mlevenog. Od sušenog povrća je imalo svega i svačega ali sam i želela da ima što više. Masti sam stavila dosta jer i kaže se da kiseli kupus voli masno, a ketonci treba da jedu masno. 

Prvo sam malo propržila meso, pa malo kupus, tek onda sam nalila vodom koliko sam mislila da treba kako ne bi bilo gusto. Ubacila sam povrće, biber, lovor, beli luk u prahu i alevu papriku. Soli sam tek na kraju dodala jer nikad ne znam koliko će sve biti slano od kupusa.

Krčkalo se na slaboj vatri 3 sata jer ova vrsta kupusa koju imamo je prilično tvrda, pa treba strpljenja.

Ipak na kraju nije bilo masno, kao da je nestala mast. Zato sam u tanjiru posebno dodavala još malo masti da bi u obroku bilo bar 30gr masnoće. 

Sad još da se pohvalim da sam imala ovu količinu 3 dana da jedem. Za to vreme je otišlo još -1kg. Inače, mnogo volim kiseli kupus na sve načine i preko cele godine.


Нема коментара:

Постави коментар