Sastojci za koru:
- 10 belanca
- 4 žumanca
- 12 kašika salmolina brašna (najfiniji-najsitniji griz)
- 4 kašike šećera
- 6 kašika mrvica duginih boja
- 1 pecivo prašak
- 1 vanilin šećer
Sastojci za fil:
- 500ml punomasnog mleka
- 80gr gustina - 100gr kristal šećera
- aroma (stavila sam banana)
- 200gr butera
- 200gr prah šećera
U 400ml mleka dodati 100gr kristal šećera i staviti na srednjoj temperaturi do ključanja. Preostalih 100ml mleka pomešati sa gustinom i aromom banane. Kada je mleko skoro proključalo, dodati gustin pomešan sa mlekom i sve vreme mešati da se ne stvore grudvice. Ostaviti da se skroz ohladi. Ili vodite računa uz često mešanje krema da se ne uhvati korica ili stavite na krem providnu foliju i tako zaštitili da se ne uhvati korica.
Buter i šećer u prahu mikserom umutiti, kad se krem ohladi pomešati zajedno i dobro izraditi mikserom.
Moj pleh je baš velik, pa sam koru podelila na pola. Fil podelila na dva dela i kao što vidite na fotografiji nafilovala sam između kora i odozgo. Kolač je neobičnog ukusa jer je griz dao poseban ukus.
Нема коментара:
Постави коментар