25. 10. 2017.

MLADI GRAŠAK SA MESOM




Došlo vreme da se pojede i nešto sa graškom. Ponekad možete i ovo spremiti. Mladi grašak, mlado pileće belo meso i kupus salata. 

- 1 pileće belo meso
- 2 veća crna luka
- 1 pakovanje smrznutog mladog graška
- 2 kašike ajvara bez šećera
- 50 ml ulja
- so, biber
- začini
- kašičicu seckane mirođije


Luk očistiti i iseći na rebra. Staviti u zagrejano ulje da se dinsta malo posoljeno i poklopljeno. Dinstati dok luk ne postane staklast. Meso iseći na krupnije kocke i ubaciti da se dinsta kada je luk postao staklast. Biće gotovo izdinstano kada pobeli sa svih strana. Pošto se drži sve vreme poklopljeno, meso je takođe pustilo vodu kao i luk. U to dodati pakovanje smrznutog graška i mirođiju. Promešati dobro i dodati ajvar, pa ponovo promešati. Ako vam se čini da neće biti dovoljno tečnosti, vi dodajte vode koliko mislite da je potrebno. Kao što možete videti na mojim fotografijama ja nisam kuvala u mnogo vode. Ako treba dodajte još začina. Ovo jelo bude brzo gotovo. 

Salata od svežeg kupusa savršeno pristaje uz ovo jelo.


Нема коментара:

Постави коментар