22. 7. 2017.

HRONO INTEGRALNI PŠENIČNI HLEB



Još jedan hrono hleb koji treba obavezno tostirati jer je zamešen sa kvascem.

- 300ml vode
- pšenično integralno brašno
- 1/4 kašičice soli
- kašičica kvasca
- 50ml ulja

Vodu smlačiti i pomešati sa kvascem. Ostaviti da odstoji 10 minuta i zamesiti sa 3 kašike brašna, so i ulje. Kada ste to sve sjedinili, nastavite da dodajete po malo brašna, dok ne zamesite testo koje se ne lepi za prste ili nije ni čvrsto. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena jer nema šečera u testo, pa je potrebno da testo odstoji malo duže nego uobičajeno.

Testo podeliti na dva dela. Napravila sam dve manje veknice da bi dobili bruskete. Testo razvaljati na pravougaonike , namazati mlakom vodom i uviti kao štrudlu.

Zagrejati rernu na 220C, Dok se rerna zagreva, ostaviti veknice da se odmaraju i da testo još jednom nadođe. Kada je testo malo narastilo, namazati ga mlakom vodom i ubaciti pleh u rernu i smanjiti na 180C. 

Kada dobije lepu pečenu boju, tada će i biti pečeno jer su veknice male. Izvaditi iz rerne i ostaviti na žicu da se hlade.

Sutra za doručak ih seći na kriške i tostirati. Veoma su lepog ukusa ako tostirane parčiće namažete puterom u koji ste prethodno umutili na sitno nariban beli luk i sitno seckano peršunovo lišće.

Ovo je idealan hleb za one koji su bili na pregled u centar i ako im je utvrđeno da su tolerantni na integralno pšenično brašno.


Нема коментара:

Постави коментар