21. 4. 2016.

ČOKOLADNI KOLAČ


BISKVIT:
3 šolje  badema
3 šolje kokosovog brašna
5 šalja suvih urmi, natopljenih
¾ šoljice mlevenog rogača
Prstohvat soli .1 kašičica vanie u prahu
Sve sastojke dobro izradite u multipraktiku. Dobivenu smesu podelite na tri dela, i jedan deo utisnite na dno kalupa za kolače.
KREM:
2 šolje oraha
4 šolje badema
1 banana 1 šolja agavinog sirupa
1 šolja urmi ili grožđica
½ šolje kokos pulpe ili ulja,malo vanilije
Sve sastojke osim kokos pulpe/ulja miksajte u blenderu do glatke smese. Na kraju dodajte pulpu/ulje i još jednom kratko izmiksajte da se sastojci sjedine. Podelite kremu na 3 dela i naizmenično slažite biskvit i kremu dok ne potrošite sastojke.
PRELIV:
1/2 šolje bademovog mleka
2 šolje urmi
2 kašike kokosovog ulja
½ – 1 kašičice vanile u prahu 
1 kašika maca praha
1 kašičica limunovog soka
prstohvat soli .1 velika kašika rogača (opcija)
Sve sastojke miksajte u blenderu do glatke smese. Prelijte preko torte. Tortu ostavite 2-3 sata u zamrzivaču da se stisne. Još je bolja drugi ili treći dan nakon što se svi okusi dobro prožmu.

Нема коментара:

Постави коментар