30. 3. 2016.

ROGAČOPRALINE


-100gr kokosovog ulja
-6 supenih kasika rogac brasna
-voda po potrebi


Spremiti ulje u posudu koju ćete držati u drugoj posudi sa mlakom vodom kako bi se ulje otopilo. Zatim  pomešati sa rogačem i polako dodavati vodu. Voda neka isto bude do nekih 40C ugrejana da bi se mogao rogač lakše sjediniti. Treba da se dobije kompaktna masa koja potpuno lici na otopljenu čokoladu. 

 Ovaj put sam ih punila sa mlevenim bademom bez ljuske. Postupak je lak i jednostavan ali malo sporiji. Prvo usuti u modlice malo mase od rogača, pa staviti u zamrzivač da se malo stegne, zatim pomešati malo otopljenog kokosovog ulja sa mlevenim bademima i praviti kuglice koje su kao kliker i ubacivati u modlice na masu koja se stegla. Preko badema preliti ostatak mase od rogaca i staviti u frizider da se dobro stegne i ohladi. kada se sve fino ohladi i stegne izvaditi iz modlica (kalupa).

Ukus je feno-meno-menalan  Apsolutno smo svi oduseljeni sa ukusom i mirisom.


p.s.naravno možete ih puniti sa čime god volite, izbor je na vama. najbitnije je samo da pogodite gustinu rogačolade da posle kada izvadite iz frižidera da se ne otopi na sobnoj temperaturi. ali isto tako ako ne stavite doboljno vode, možđe da se desi da se posle rasipa. ali to će se naučiti osećajem već posle prvog spremanja.

Нема коментара:

Постави коментар