30. 3. 2016.

PRVA ROGAČOLADA

Ovo je bila moja prva sirova čokolada. Spremila sam je po intuiciji. Samo je bila razlika kada sam je prvi put spremala to je bilo sa puterom, a sada je to sa kokosovim uljem.

-100gr kokosovog ulja
-6 supenih kašika rogača u prahu 
-voda po potrebi

Spremiti ulje u posudu koju ćete držati u drugoj posudi sa mlakom vodom kako bi se ulje otopilo. Zatim  pomešati sa rogačem i polako dodavati vodu. Voda neka isto bude do nekih 40C ugrejana da bi se mogao rogač lakše sjediniti. Treba da se dobije kompaktna masa koja potpuno lici na otopljenu čokoladu. 


Najbitnije je samo da pogodite gustinu rogačolade da posle kada izvadite iz frižidera da se ne otopi na sobnoj temperaturi. Ali isto tako ako ne stavite doboljno vode, možđe da se desi da se posle rasipa. Ali to će se naučiti osećajem već posle prvog spremanja.

  Izruciti u kalup ili modlice za praline i ostaviti u frizider da se stegne. 


Нема коментара:

Постави коментар