29. 1. 2016.

NAPITAK SA PRAHOM KONOPLJE


" (tekst pozajmljen od http://planetzdravlja.com/) Proteini iz sjemenki konoplje savršen su izvor proteina s obzirom na to da konoplja sadrži preko 50% kompletnog čistog proteina, a ne sadrži gluten.
Konopljini proteini sadrže protein EDESTIN (ukupno 65%), koji je gotovo identičan globulinu koji se nalazi u ljudskoj krvi. Edestin ima jedinstvenu sposobnost stimulacije proizvodnje antitijela, što znači da uzimanjem proteina iz konoplje jačamo kompletan imunološki sustav.
Proteini iz konoplje ne izazivaju alergije i održavaju blagu lužnatost organizma. Oni djeluju alkalno na tijelo, snižavajući opću kiselost organizma. Osim toga, upravo ta osobina konoplje je razlog zašto iza uzimanja proteina iz konoplje nitko nema efekt napuhavanja crijeva i neugodan zadah iz usta (česta posljedica uzimanja proteina drugog porijekla). "
Običan i ukusan napitak. Danas sam prvi put koristila prah konoplje. Zaista kao što i piše nema ni ukus ni miris i savršeno se uklopi sa ostalim namirnicama. Ovo je bio moj probni napitak i mnogo sam zadovoljna sa ukusom.
- 30gr prah konoplje
- 50gr mleko u prahu od soje
- 1 banana
- 1 kašika agava sirupa
- 500ml voda
Stavite u blender vodu i ostale sastojke i blendajte desetak sekundi i to je to.


Нема коментара:

Постави коментар