13. 12. 2015.

VEGANSKI SIR PARMEZAN - Dr Šulc


Ovo je sjajna zamena ukoliko ne jedete mlečne proizvode. Toliko je ukusno da će vam se svideti čak i ako ste ljubitelj mlečnih prerađevina. Potrebna su 4 sastojka i 3 minuta pripreme, tako da nemate opravdanje da ne probate ovaj jednostavni specijalitet.
Sve što vam treba je indijski orah, nutritivni kvasac, morska so, beli luk u prahu i 3 minute da sve to ukombinujete! Može da se koristi za vegansku picu, veganske sendviče, salate i mnoge druge recepte koji zahtevaju Parmezan sir.

“Trebaju vam 4 sastojka i 3 minuta za pripremu, pa stoga  nemate izgovor da mu ne date šansu.”

Nutritivni kvasac je hit u kućama gde se ne konzumira mleko. Ima dobar ukus i slaže se sa morkom solju i maslinovim uljem.
Nutritivni kvasac je inaktivni kvasac, tako da nema osobinu kao pekarski – ne može da naduva hranu. Sadrži B vitamin, folnu kiselinu, cink i protein (8 grama proteina u 1 1/2 kašici!). Niskomasan je i ne sadrži šećer ni konzervans.
Većina brendova sadrži B12, daju energiju i proizvođači su DNA i crvenih krvnih zrnaca. Dobar je izvor B vitamina.
Ovaj sir se dobro pokazao za dečiji ukus.
Sastojci:
– 1/2 šolje sirovog indijskog oraha
– 3 kašike nutritivnog kvasca

– himalajsku morsku so po ukusu (1/4 kašičice)
– 1/4 kašičice belog luka u prahu
Priprema:
Izblendati sve sastojke zajedno dok  se masa ne sjedini. Blendajte oko 30 sekundi, pazite da ne preterate.
Stavite u fižider da se ohladi. Može da stoji u frižideru nekoliko sedmica.
izvor: tinkturedrsulca.com



Нема коментара:

Постави коментар