14. 12. 2015.

SIROVA TORTA OD ŠARGAREPE - Dr Šulc

addtext_com_MTIzNzQ0NzM3MTM
 Šargarepa torta je klasičan favorit, ali se često peče sa obrađenim sastojcima kao što su beli šećer, rafinisano brašno, pasterizovanim puterom i krem sirom. Za mnogo čistiju, zdraviju verziju, probajte ovu sirovu šargarepa tortu, koja ima ukusnu, kremastu glazuru napravljenu od indijskog oraha, limuna i kokosovog ulja.
Sastojci:
Glazura
2 šolje indijskih oraha, poželjno potopiti na nekoliko sati
1-2 kašika soka od limuna
2 kašike tečnog kokosovog ulja
1/3 šolje javorovog sirupa
Vode, po potrebi
Torta
2 velike šargarepe, oljuštene
1,5 šolja ovsenog ili heljdinog brašna
1 šolja urmi (datulje)
1 šolja sušenog ananasa (ili više urmi)
1/2 šolje osušenog kokosa
1/2 kašičice cimeta
Priprema:
Da biste napravili glazuru: Blendajte sve sastojke u blenderu (većom brzinom) dok smesa ne postane glatka, dodavajte malo vode ako je potrebno. Stavite u činiju i izdvojite sa strane.
Da bi ste napravili tortu: Isecite šargarepu na sitne komade. Zatim ubacite sve sastojke (uključujući šargarepe) u blender i pulsirajte dok se svi sastojci ne pretvore u veoma male komade koji su slepljeni zajedno.
Sjedinjavanje: Nanesite pola torta-miksa na dno podesive modle za torte. Zatim preko toga izlijte oko 1/3 glazure. Potom stavite ova dva sloja u zamrzivač dok sloj glazure ne postane čvrst. Zatim postavite preko smrznute glazure ostatak torta-miksa. Ostavite da se stegne glazura u frižideru preko noći, zatim zamrznete celu tortu, ali to možete da uradite odmah, ako hoćete. Izvadite tortu iz modle i koristite preostalu glazuru, pokriti sa ukrasom koji želite. Uživajte!
izvor: http://tinkturedrsulca.com/

Нема коментара:

Постави коментар