30. 11. 2015.

BUREK U LISNATOM TESTU


Danas je to bilo ovako. Najbrze moguce ali je bilo zaista jako ukusno. Nije uopste da se poredi sa klasicnim burekom ali je ukus fenomenalan. Za ovo brzo jelo su vam potrebni

- 2 lista lisnatog testa (450gr)
- 1/2kg nemasnog pileceg mlevenog mesa
- 1 ljubicasti luk
- so, biber
- suseno seckano lisce od persuna
- malo oregana
- 1 zumance za mazanje odozgo


Na vrlo malo ulja proprziti sitno iseckan luk. Dodati meso i dinstati zacinjeno dok se meso skroz ne odvoji i ne promene boju. 

Listove lisnatog testa podeliti na pola. Dinstano meso podeliti na 4 dela da imate za svaki deo lisnatog testa. Meso poredjati uzduz blize ivici testa a drugi kraj prebaciti i prstima utapkati da se testo sastavi.

Preneti na tepsiju i premazati sa zumancetom. Mozete posuti odozgo susamom.
Peci u zagrejanoj rerni na 180C dok ne dobije finu boju.

Moj predlog je da se prohladi i tek onda seci i servirati. Ova kolicina je bila za nas cetvoro.


Нема коментара:

Постави коментар