16. 10. 2015.

SLADOLED SA KEFIROM


Danas nova vrsta sladoleda. Onaj od juce je dobio odlicne ocene od strane mog najstrozijeg zirija, moje dece. Eto, vidi se da je preosta i jedan od juce koji je pravljen sa aromom zelene jabuke . Danasnji je malo drugacijeg sastava jer su deca htela da bude vise vodnjikav, a manje mlecan. Za ovaj sam upotrebila

- 200ml kefira 2%mm
- 100ml mleka 2%mm
- 120ml vode
- aroma brusnice
- zasladjivac

Sve sam fino pomesala, usula u kalupe, poklopila sa stapicima i ostavila da odstoji ceo dan. Ne znam tacno koliko je potrebno vremena da se skroz smrzne, ali nama se nije zurilo, pa nismo ni proveravali sve do veceras.

Jedan sladoled ima 60ml zapremine i sasvim je dovoljno da se zasladimo. Ovaj nije bio skoro nista sladak jer sam htela da se bas oseti aroma brusnice.





Нема коментара:

Постави коментар