29.10.2015.

MESNA ŠTRUCA SA KEFIROM


Videla sam fotografiju ovog jela kod nekog negde ali nisu pisale kolicine, nego samo postupak rada. Kolicine sam sama uskladila nekom logikom i zaista dobila sam predivno novo jelo. Ne znam kako da ga kategorizujem ali zbog zacina i ukusa mene najvise podseca na "grcki giros". Ovako sam ja to smuckala:

- 500gr mesa
- 150ml kefira
- 1 kasika gustina
- 3 jaja
- so, biber
- 1/2 kasicice oregana
- 1 kasika seckanog persuna
- crni i beli luk u prahu

  • Upotrebila sam samo belanca jer zumanca mi stvaraju problem. Kome ne smeta neka ih upotrebi u smesu sa mesom
  • Belanca sam ulupala u cvrst sneg sa malo soli
  • Meso sam samlela i dodatno u blenredu izmiksala na kratko. Vi ne morate, to sam ja htela da dobijem finiju teksturu struce
  • U drugoj posudi sam usula meso, kefir, zacine i sa nastavkom za testo sve fino mikserom izmesala
  • Zatim sam ulupana melanca dodala u smesu sa mesom i polako sa spatulom sve fino sjedinila. Izrucila sam u tepsiju koju sam oblozila papirom. To nisam trebala da uradim i bilo bi najbolje da sam stavila da se pece u silikonsku posudu. Povela sam se objasnjenjem u receptu ali je to bilo bespotrebno jer mi se papir zalepio za strucu. Dok sam to sve odlepila struca mi je malo popucala. Sledeci put cu peci u silikonskoj posudi
  • Pekla sam u tepsiju 20x20cm na 200C/60' ali i to cu sledeci put promeniti na 180C dok ne dobije lepu boju. Treba peci u posudu koja je uska i dublja, jer tada ce imati lepsi oblik ali je treba peci na slabijoj temperaturi da bi se dobro ispekla i u sredinu

Jos jedno jelo koje obecava. Sekla sam na 1cm i pravila momcima sendvice za poneti. Rekli su da im se mnogo svidela i po teksturi i po ukusu i mirisu.

p.s.hvala za recept nepoznatom autoru.ako neko prepozna svoj rad neka mi javi da ga spomenem jer ne zelim nikako da prisvajam tudje





2 коментара:

  1. Одговори
    1. Jeste Jafii nama se bas dopalo. Bora je osnova da se napravi struca bas po licnom ukusu. Konstatovala sam da sma mogla staviti 200ml kefira (ili neki drugi jogurt ili kiselo mleko) i dve kasike gustina ili 3-4 kasike ovsenih mekinja umesto gustima. Ma moze sta hocemo, izuzetno je ukusno i mirisno zbog zacina.
      Pozdrav

      Избриши