Dosli bomboni i kod mene na red. Pravila sam ih potpuno isto kao kada spremam zele da prelijem preko voca na torti. Sada sam upotrebila vestacko sladilo i stavila duplu kolicinu zelatina da bude mnogo gusce od onog sto prelivam preko voca.
- 1 litar vode
- caj od hibiskusa i brusnice (može bilo koji čaj)
- 2 kesice praha za sok (tipa "Bolero" , "Step" .... ) (može i samo aroma i sladilo)
- 3 kasike zelatina
Za caj sam upotrebila suseni hibiskus i susene brusnice. Imala sam prah za sokove sa aromom zelene jabuke. Sva tri ukusa i mirisa su se bas lepo slozila. Moj prah za sokove (tipa bolero) je jedno pakovanje za 1/2 litre vode.
Kroz par sati sam izvadila iz frizidera i odozdo svaki kalup nad cesmom par sekundi polivala vrelom vodom da bomboni mogu fino da izadju iz kalupa da se ne bi pokidali.
Mnogo su finog ukusa, boje i izgleda. Zaista su original kao gumeni bomboni koje kupujemo ali naravno meksi su jer su elasticniji od kupovnih. Svi ko god je probao jako im se svidelo i nikom ne smeta sto nije sa secerom. Ko voli hibiskus ne moze da mu se ne dopadne. Sledeci put necu stavljati zelatin u caj nego cu samo u sok od arome jabuke. Taj sok ima bas boju zelene jabuke. Bice to fini provdno zeleni bomboni.
Zaboravila sam da napisem ono sto je veoma bitno, a mozda neki i ne znaju. Dnevna doza ovih slatkih stvarcica je zapremine 100ml. Znaci, ova kolicina bi trebala da bude za 10 dana.
Divne su..gde nadjete kalupe za bombone, mislim ovako male?
ОдговориИзбришиHvala Stanislava, drago mi je da ti se dopadaju.
ИзбришиKalupe sam narucila preko Alliexpres. Evo ti adresa sajta od malih kalupa, sada su opet na nekom snizenju.
http://www.aliexpress.com/item/Silicone-cake-decorations-mold-3-form-flowers-kitchen-accessories-bakeware-candy-chocolate-styling-fondant-cake-tools/32376027297.html
Pozdrav