2. 7. 2015.

TESTENINA SA PRELIVOM OD VRGANJA



Ideje za obroke studentskih dana su nepresusne. To sto mogu deca na fakultetu koja su podstanari, da smisle sta bi najlakse i najbrze, a i najjeftinije spremili, to niko ne moze. Pa evo jedna takva varijanta. Nisam nigde videla ovaj recept, niti sam bila u prilici da izmisljam brza i jeftina jela. Jednostavno je ideja odlicna i za cas imate savrsen obrok.


- 200gr testenine po vasem izboru
- 1 kesica krem supe od vrganja

Ja sam imala svoju testeninu koju sama mesim. Vi mozete koju volite. Skuvajte je po uputstvu na pakovanju. Pre nego procedite skuvanu testeninu sacuvajte 
2-3dl vode u koju se kuvala, jer ce vam trebati da napravite preliv sa njom.
U ciniju izrucite supu iz kesice i polako dodavajte vodu koju ste sacuvali i brzo mesajte da se ne stvore grudve. Trebalo bi da vam bude dovoljno 2dl tecnosti. Kada ste izmesali dobro, ubacite na 30 sekundi na najjace u mikrotalasnu ili stavite na ringlu. To c epomoci da se dodatno zgusne. Ako treba dodajte jos vode. Dovoljno je da gustina bude redja nego za palacinke, jer ce testenina svakako upiti. Dobro promesajte sa testeninom i eto finog obroka.

Mozete odozgo posuti raznim semenkama ali ni ne mora. Ovako mozete napraviti preliv od bilo koje krem supe iz kesice. Ovo je bilo za dvoje, a ako ste jako gladni, onda je dovoljno za jednog.


Testeninu dok se kuva, nista ne treba da solite jer je preliv dovoljno slan.





Нема коментара:

Постави коментар