29. 7. 2015.

DURUM GRIZ


Razmisljala sam da li da postavim ovakav recept, pa sam ipak odlucila da , jer mozda nekog i interesuje kako bi napravio griz. Prvenstveno mislim na tinejdzere koji ulaze u HI. Ne moraju da ovise od toga sta im mama spremi za dorucak, mogu i sami ocas posla da spreme sebi sta zele, a da bude hrono.

Ovo sto se vidi na fotografiji, to je dorucak za dvoje, a mozete pored ovoga da se omastite sa nekim sirom i prsutom ili prsutom i jajima. 

- 500ml bademovog mleka
- 100ml finog durum griza
- 40gr putera
- prstohvat soli

Ovo je varijanta za one koji ce uz griz pojesti i nesto od mesa ili mlecnog. Kada mleko provri, smanjiti na slabiju temperaturu, ubaciti puter i so i sve vreme mesati dok polako iz case sipate griz. Kada sav griz upotrebite bice bistro, ali ako jos minut mesate na slaboj varti, griz ce se zgusnuti Eto, za cas gotovo, a vi dodajte sta volite ili sta imate od slanog.

A za ovu varujantu koja se vidi na fotografijama, sve isto, ali dodati jos

- malo vanile
- 1 punu kasiku cimeta
- 2 kasike agava sirupa

Takodje vam je dozvoljena masta skroz, tako da mzoete da obogatite i sa semenkama. Ja volim da pobacam pinjole, ali sada ih nisam imala. Varijanta sa agava sirupom je za one koji su izasli iz restrikcije, a vanila i cimet mogu u restrikciji.


Нема коментара:

Постави коментар