15. 7. 2015.

CHIA TART SA GROZDJEM



Najpre da se zahvalim na divnom receptu Natalie Thomas. Hvala joj na predivnom projektu jer mi se rodilo mnostvo ideja na tu temu. 

Sastojci za testo: 

- 250ml zobenih pahuljica
- 100gr smrznutog spanaca 
- 50ml agava sirupa 

Sastojci za punjenje:

- 250ml zelenog grozdja (ili neke druge boje)
- 30gr chia semenke
- 50ml agava sirupa
- nekoliko bobica grozdja za dekoraciju

U blenderu dobro izmiksati pahuljice, spanac i med. Kada se sve dobro samlelo i sve boje sjedinile u zelenu, sa masom oblozite ivice kalupa za mafine. Trebalo bi da dobijete 4 korpice. Kada ih napravite odlozite ih u frizideru.

Za punjenje korpica trebalo bi da u blenderu izmiksate grozdje. Trebali bi da dobijete kolicinu koja bi vam bila dovoljna za 4 korpice. Dok se grozdje miksa dodajte med i chia semenke. Kada se sve sjedinilo, prespite u neku ciniju i ostavite u frizideru.

Iz mog licnog i mogu reci bogatog iskustva sa chia semenkama, najbolje je da vam sve ovo odstoji preko noci, jer onda se dobije najbolji puding i sve se fino pretvodi u gustu masu. Sutradan kada hocete da posluzite, korpice izvadite iz modli i napunite ih sa chia pudingom. Odozgo poredjajte bobice grozdja koje ste prethodno presekli na pola.

Natalie je ovaj divni desert spremala za St. Patrick’s Day pa je zbog toga sav u zeleno jer je to dan koji se obelezava sa zelenim bojama. A vama moze masta da proradi u svim bojama  i nijansama.

Hvala Natalie Thomas
izvor:http://www.feastingonfruit.com/


Нема коментара:

Постави коментар