18. 6. 2015.

SKOLJKE SA MLEVENIM MESOM

bla bla bla...

Jelo je prvenstveno namenjeno za one koji su u zurbi, a ipak zele da pojedu nesto toplo i ukusno. Znam da je ovo jelo vise za rucak, nego za dorucak, ali nekada nas bas zelja mine da pojedemo nesto od stare navike pre hrono ishrane. Ovo bi bio jedan u nizu od mogucih izbora za dorucak, narocito ako bi se obavio u 10h. 

O ovom receptu nema puno da se pise, niti objasnjava, zat i jeste dorucak za na brzinu. Vi sami sebi odredite kolicine. Ja kada je testenina u pitanju, sebi obarim 120gr testenine i dobijem bas dosta kada se skuva, a dovoljno je da budem sita do rucka.


- 120gr testenine od dozvoljenog brasna
- 120gr mleveno meso
- 1 kasika masnoce
- so, biber
- beli i crni luk u prahu
- 1 kasikica crvene aleve paprike ili kurkume
- malo vode od kuvane testenine

Dok se testenina kuva po uputstvu sa pakovanja, vi za to vreme satavite da se meso proprzi na zagrejanom ulju. Meso ce brzo biti gotovo jer je samleveno. Dok se przi dodajte mu so, biber, crni i beli luk u prahu. Kada ste procedili testeninu koja se skuvala, sacuvajte malo vode ako vam bude trebalo da prelijete posle. Za to vreme se i meso uprzilo ili izdinstalo i ubacite kasikicu aleve paprike ili kurkume (ja sam ovog puta alevu upotrebila). Pomesajte testeninu i meso, ako treba dodajte malo tecnosti u kojoj se barila testenina.

Eto, veoma jednostavno i brzo, a ukus izvrstan. Sve gotovo za 15 minuta. Naravno ovo je najbrza varijanta, a vi mozete da je rpoduzite uz razne dodatke da bi sto vise licila na preliv za spagete.

p.s.nikako ne ispirajte skuvanu tetsteninu, izgubice ukus.


Нема коментара:

Постави коментар