3. 5. 2015.

PILECI GULAS SA KURKUMOM


Opet nesto za one koji su se uzeleli gulasa sa testeninom. Naravno moze samo za dorucak, ali nece vam biti tesko da ga jedete za dorucak. Nisam stavljala aleve paprike, bas da ne bi bio tezak dorucak i d ane bi paprika isla na grlo onima koji mozda eventualno imaju problem sa zuci.

- 500gr belo meso pilece
- 300gr testenina po zelji 
- 1 crni luk
- 1 kasicicakurkuma
- so, biber
- 50ml ulja


Luk iseckati na kockice i staviti u zagrejanom ulju da se dinsta posoljen. Meso iseci na kocke 3x3x3cm i ubaciti da s edinsat zajedno sa lukom koji s evec skoro izdinstao. Kada je meso skoro pri kraju gotovo dodati makarone i dodavati pomalo vode da se makarone muvaju ali da posle ne ostane vode. Dodati bibera i kurkumui ako treba jos posoliti. Gotovo je kada su makarone skuvane, a kuvate ih po uputstvu na pakovanju da budu adente.


Нема коментара:

Постави коментар