26. 3. 2015.

TUNA SENDVIC



300 g marinirane tunjevine
100 g crnog luka
1 čen belog luka

30 g kapara
majčina dušica
bosiljak
peršunov list
1 kašika tabasko sosa
1 francuski hleb - hrono


Crni i beli luk sitno iseći i staviti u posudu sa tunjevinom. Dodati začinske trave  bosiljak, majčinu dušicu i peršun, belo vino, kapar, tabasco sos i sve dobro promešati. Baget iseći na kriške i kratko zapeći u zagrejanom gril tiganju. Kriške premazati pripremljenim namazom od tabasco tunjevine i servirati na tanjir
Ovaj obrok sadrži nešto vići udeo belančevina u ukupnom energetskom unosu u odnosu na važeće preporuke. Belančevine poreklom iz tunjevine su lako svarljive, veoma kvalitetne, jer sadrže obilje neophodnih esencijalnih aminokiselina, koje organizam ne može sam da sintetiše i odgovaraju ljudima svih životnih doba.

preuzeto i modifikovano za HI (kuhinjica.rs)

Нема коментара:

Постави коментар