Da li se secate one price o zeki i hiljadu torti od sargarepe? Sto se mene tice cesto je se setim i uvek se naljutim na zeku sto kaze da su torte od sargarepe bljak. Volim sargarepu svezu, skuvanu, u kolacima, tortama, salatama.... Ali danas je to kolac od sargarepe iz mikrotalasne za popodnevnu uzinu . Na netu se moze naci dosta recepata ove vrste i svako ih pravi po svom ukusu. Ja sam se odlucila za sok od sargarepe jer sam ga vec imala iscedjenu sargarepu u frizideru.
Za jednu solju:
- 25gr ovsenih mekinja
- posoliti po ukusu
- 1kasika obranog mleka u prahu
- 1/4 kasikice praska za pecivo
- 1/2 kasika gustina
- 1 belance
- 1 kasike ulja od kokosa***
- 40ml soka od sargarepe
- sladilo po ukusu
Sve dobro smutiti i peci priblizno 1,5 minut u mikrotalasnoj.
*** ulje od kokosa nemojte stavljati da ne biste premašili unos dozvoljene količine masnoće ako ste vec uzimali mlečne proizvode do 2%mm
Нема коментара:
Постави коментар