18. 1. 2015.

HLEB BUDUĆNOSTI OOPSIE




Hleb budućnosti je odlična zamena svim onim teškim ugljenohidratnim hlebovima koji svima nama stvaraju problem. Najbitnije je da kada se ovi oopsii ohlede da ih odložite u kutiju sa poklopcem i tek sutradan napravite sendviče od njih.

- 3 + 2 belanca
- 1 puna kašika sira za mazanje 2%mm (~100gr)
- malo pecivo praška
- malo soli

Umutila sam 3 belanca u čvrst snek, a punu kašiku filadelfija sira sam razmutila sa 2 belanca ne ulupana i dodala malo pecivo praška. Kada se sir razmutio dodavala sam ga polako u belanca ulupana i polako sve promešala. Kašikom sam redjala na papir. Pekla prvo na 220C 15 minuta, pa smanjila na 150C još 20 minutra.

Na ovaj način će biti najbolje ispečeni i uvek  će ostati kao krofne. 

edit: Moram da ubacim neko objašnjenje dodatno, jer mi stiže dosta komentara da nikako ne dobiju oopsie kao moje. Ja zaista ne znam gde bi mogao biti problem. Ja ne koristim žumanca samo zbog mog zdravstvenog problema sa jetrom.  Ne verujem da je toliko bitno da li su belanca ili žumanca sa kojima se promeša sir. Verujem da je najviše u pitanju sir koji nije vlažan. Ja koristim filadelfija od 2%mm i to je onaj sir što je za mazanje ili onaj filadelfija koji se koristi za čizkejk. Znači veoma je bitno da bude sir koji nije mekan i koji nema u sebi surutke.

4 коментара:

  1. Анониман16.12.15. 01:37

    Ovi oopsici mnogo fino izgledaju. Pravila sam ih nebrojeno puta I svaki put budu kao kakgana. Ukusni, ali ni na sta ne lice I nikako mi nije jasno gdje grijesim. Vidim da u ove ne idu zumanca I samo kasika sira. Mozda je tu kljuc. Svakako probam ove.
    Milica

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne verujem da je toliko bitno da li su belanca ili žumanca sa kojima se promeša sir. Verujem da je najviše u pitanju sir koji nije vlažan. Ja koristim filadelfija od 2%mm i to je onaj sir što je za mazanje ili onaj filadelfija koji se koristi za čizkejk. Znači veoma je bitno da bude sir koji nije mekan i koji nema u sebi surutke.
      Pozdrav

      Избриши