16.12.2014.

SCONSI BRZINSKI





Ovo je jedna od onih najbrzih i najjednostavnijih verzija izvedbi sconsa. Niti voli, niti mogu da provodim puno vremena u kuhinji, pa zbog toga uzivam u brzim receptima. Ispeceni sconsi su imali tezinu od 600gr. sasvim dovoljno za nas troje za dorucak.

- 15gr psilium (jedna kasika)
- 300gr red fife brasno (vi mozete koje god imate)
- 70gr maslac (sobna temperatura)
- 100ml kiselo mleko
- 100ml badem mleko
- 50gr stisnjene dimljene sunke (na sitne kockice)
- 1/4 kasikice soli (mozda i manje ako je slana sunka)



U ciniju usuti brasno i psilium, pomesati i utrljati maslac u to brasno sto bolje mozete. Napravite rupu u sredinu i u nju izrucite kiselo mleko i mleko i so koje ste prethodno dobro promesali i takodje ubacite sunku na kockice. Varjacom sve to lepo sjediniti i izruciti na radnu povrsinu malo posutu brasnom. Ne mesite nista testo, blago oblikujete kvadrat priblizno 16x16cm i debljine priblizno 3cm. Nozem isecite na 9 kocki i poredjajte na tepsiju. Odozgo svaku namazite sa kiselim mlekom koje ste razmutili viljuskom, a preko kiselog mleka susam postite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200C/25'

Ceo proces dobijanja sconsa traje od momenta spremanja, do momenta vadjenja iz rerne, nekih 35 minuta. Znaci, kada ste kuci i imate pola sata vremena, a volite sveze za dorucak, eto vam resenja. 

Naravno, mozete da testo oblikujte u krug i da secete u trouglove, mozete da vadite okruglom modlom... mozete kako god vam u tom momentu dodje ideja. I naravno sconsi mogu biti i slatki i slani i mogu razni dodaci da se ubacuju. Sve moze i sve je dozvoljeno. A isto tako mozete da ih spremate nekom dugom tehnikom pa da trosite vreme uzalud, a dodji cete na kraju do istog rezultata.





Нема коментара:

Постави коментар