5. 11. 2014.

FILOVANA PAPRIKA SA KELERABOM



A sto ne bi moglo i sa kelerabom? Ona nam je sada postala velika i prakticna zamena. Zamenjuje krompir, rizu, testeninu, jaja, pa cak mi i meso nekad zamenjuje...


- zute paprike
- 800gr mlevene junetine
- keleraba (zapremina priblizno ista kao meso)
- 2 glavice crnog luka
- 3 cesnja belog luka
-  1 litar paradajz oljusten i iseckan na kockice
- so, biber,
- vlasac
- seckano zelen lisce
- lovorov list

Cak nam je i boja paprike bitna. Zelena ne daje lep ukus, crvena je previse slatka i menja poznat ukus filovane paprike, znaci ostaje nam stara dobro poznata zuta boja. Paradajz popariti da se lakse oljusti, pa iseckati na kockice. Kelerabu oljustiti i na krupno rende narendati. Iseckati na sitno crni i beli luk. Ja licno volim da stavim puno crna luka. Sve dobro zamesiti, meso, kelerabu, so, biber, vlasac, zelen lisce i napuniti ociscene paprike. Ja meso za papriku ne dinstam jer onda meso nece da ostane u paprici vec se raspada. Dinstam samo meso kad je za sarmu.
Poredjati napunjene paprike u serpu, preliti sa iseckanim paradajzom da ogrezne paprika u njemu. Kuvati na slaboj vatri dobrih 2h.

Ovo je bila najjednostavnija verzija filovanja paprike, bez ikakvog dinstanja i prethodnih priprema. Za cas se spremi a moze da posluzi za nekoliko ruckova.



Нема коментара:

Постави коментар