10. 10. 2014.

KORE NA MASINU



- 2/3 ovseno brasno
- 1/3 belo brasno
- so da ne bude slano
- malo ulja za testo
- mlake vode da se dobije tvrdje testo

Zamesite tvrdje testo i ostavite u najlonu da se odmara najmanje 30 minuta. Opet sam se odlucila da razvijem kore na masinu ali ovog puta da budu uvijeni kao pita. Odusevila sam se kada sam shvatila da je tako lako i jednostavno. Mnogo fino se razvijalo do najtanjeg broja. Kombinacije brasna mozete da upotrebljavate po svom izboru. 

Razvijala sam broj po broj i kada sam stigla do natanjeg onda sam izvlacila duzinu mog manjeg kuhinjskog stola. Redjala sam ih jednu do druge i dobila sam kao da je rukom razvuceno. Poprskala sam pomesano maslac i voda i filovala mesom dinstanim u luku i zacinima. Zarolala i stavila u tepsiju pa u rernu da se pece na 180C/20' ili dok ne dobijete boju koju vi volite.

Apsolutno se ne primecuje da sam to uradila na masini jer su trake siroke 14cm, a stavila sam 3 trake, jednu do druge, i tako dobila velicinu kore ~70x42cm. To je dovoljno da se uvije jedan "zvrk".

Sledeci put cu da odradim sa vise fotografija, pa cu ih ubaciti. Vi sami odlucite sa kojom kolicinom brasna zelite da pocnete. Ja sam ovo probala sa 200gr.








2 коментара: