Dekorativno i brzo. Mnogi kazu kada vide ovako spremljena jaja, da nemaju vremena da se igraju u kuhinji. Pa, kuvanje i jeste igra za odrasle, ali nekom je to rutinska igra, a neko se uvek uci vestinama.
Ukljuciti rernu na 220C. Dok se rerna greje, odvojite belanca od zumanca. Pazite da vam zumanca ostanu cela dok ih budete odvajali od belanca. Belanca ulupati u cvrst sneg i pri kraju dodati malo soli. Tepsiju namazati uljem i velikom kasikom sipati na gromilice koliko za jedno jaje. U sredini namestite malo udubljeje da vam stane zumance. Posolite malo zumance.
Ubacite u rernu i kada belance dobije lepu boju, tada su i pecena jaja.
Ideja je vrlo interesantna i mozete na vise nacina primeniti spremanje ovakvog dorucka.
Meni nekad bude i vecera ali ja ne jedem svakako zumanca.
Нема коментара:
Постави коментар