10.10.2014.

DOMACI REZANCI


- 2 cela jajeta ili 3 belanca
- 50% heljdino brasno
- 50% durum brasno


Zamesiti sto tvrdje mozete, dodavanjem neizmenicko po jednu kasiku brasna. Treba da bude toliko tvrdo da jedva mesite od tvrdoce ali da se ne rasipa. Posto se heljda sama od sebe lepi za prste, ja stavim elasticnu rukavicu na ruku i sa njom zamesim, jer se onda ne lepi  . Staviti testo u plasticnu vrecicu i ostaviti na sobnoj temperaturi (~1h). Zatim, pospite radnu povrsinu ili dasku sa brasnom i premesite ponovo testo. Sigurno cete trebati dodati jos brasna da testo bude trvdo ali i elasticno. Ja sam razvijala na masinu, a ko nema, moze i sa oklagijom. Isecene rezance rasiriti na carsav i povremeno ih protresiti kroz prste da se lepse osuse a ne zalepe.
Sa osusenim rezancima postupati isto kao i sa kupovnim

p.s.predlazem da se sto tvrdje zamesi na staru jer tako skratite proces i kada razvijate testo bude bas kako treba i nema sanse da se lepi. 



1 коментар:

  1. Draga Jadranka, pravila sam ove rezance bez jaja, brašno i voda, Fantastično ispalo. Hvala za ideje!

    ОдговориИзбриши