11. 10. 2014.

ENDIVIJA SA TUNOM



Endivija je bila isplanirana da me prisili da obavim veceru. Jednostavno ima dana kada ne mogu ni to malo sto mora za veceru da pojedem.

Endivija se smatra vrstom zelene salate, ali verovatno bi bilo ispravnije smatrati je cikorijom. Poreklo im je isto - divlja samonikla cikorija koja i danas raste na obalama Sredozemlja, a potiče iz Indije.
Ovo povrće pomalo gorkog ukusa kod nas nije preterano poznato. Iako može zameniti salatu glavaticu, njena primena ima znatno šira svojstva. 
Energetska vrednost endivije znatno je veća od salate jer je bogatija proteinima.



- 1 manja endivija
- konzerva tune iz vode
- manji krastavac
- lisce celeni
- so, biber
- sok od limuna
- par kapi maslinovog ulja

Endiviji razdvojiti listove. Tunu iscediti od vode i usitniti. Krastavac mali na krupno rende izrendati. Zacititi sa so, biber, sok od limuna i vrlo malo maslinovog ulja. Sve lepo promesati i napuniti listove endivije.

Ova endivija je bila potpuno istog ukusa kao i zelena salata, ti traga gorkom ukusu. Sve skupa je bilo prijatnog ukusa.


Нема коментара:

Постави коментар