4. 9. 2014.

TESTO ZA PIZZA



- 2 jaja
- 300ml kisele vode
- 60ml maslinovog ulja
- 2 kasike tapioka (ne mora)
- so himalajska ravna mala kasikica za kafu
- prasak za pecivo
- speltino brasno da se dobije cvrsto testo (ili neko drugo dozvoljeno)


Od sastojaka zamesiti testo koje ce se sa oklagijom razviti sto tanje. Od ove kolicine testa mozete da dobijete 4 podloge za pizza velicine plitkog velikog tanjira. Tako da vi smanjujte meru ili povecavajte u zavisnosti koliko pravite ili razvijate u pleh z acelu porodicu. Nema potrebe da onima koji nisu na hrono spremate drugacije testo, jer niko nece ni primetiti da nema kvasca.


 Ja sam sve uradila kao i sa klasicnom obradom pizze. jedino vam savetujem da ne stavljate sveze sampinjone jer ce pustiti vodu, pa ce upropastiti testo (jer ipak je drugacije), ali zato mozete marinirane. Nema potrebe da preterujete sa filovanjem. Napravite kao sto su se pre 20-30 godina pravile pizze, samo sa kecap ili (koncetrat paradajza), sir mocarela, kobasice i eventualno pospite sampinjone marinirane, maslinke i oregano. Nemojte stavljati svezu papriku gore jer i ona ce pustiti vodu. Ako bas volite svezu papriku grickajte je uz pizza. Jer ako naredjate previse stvari testo nece uspeti da se dobro ispece i za ovu vrstu testa bolje je da budu malo res, ako volite. Na svu srecu moji svi vole res :) 



Mozete uzeti i ovu jednostavniju varijantu da vas ne bi zbunjivala. Danasnji sastav je bio sa jecmenim brasnom
- 1 jaje
- 100ml kisele vode
- kasiku ulja
- malo soli (na vrh noza, samo za ukus)
- prasak za pecivo
- brasno
Najbolje je da uzmete brasno koje vam se najbolje pokazalo za testa tipa kiflice, lepinje... Ovo vam je mera za jednu picu velicine velikog plitkog tanjira. Ako bude vise vi ga ostavite da bude deblje testo ili napravite u pleh pizzu koliko ima testa. Ja volim da testo bude jako tanko. Licno volim svetlija brasna. Uzmite brasno koje vam je najmekse. Ako natrpate svega i svacega na pizu nece dati ni ukus ni izgled. U tekstu imate opis kako je najbolje nafilovati pizzu i uspeh je zagarantovan.




Нема коментара:

Постави коментар