11. 9. 2014.

REZANCI MAFINI



- 100gr testenine od spelte i spanaca (moze i spagete
- 1 puna supena kasika kiselog mleka
- 1 puna supena kasika sitnog sira
- malo mocarele za posipanje
- so himalajska
- vlasac za posipanje

Rezance uobicajeno obariti u posoljenoj vodi. Ocediti i hladnom vodom preliti i ostaviti da se ocede. Sitni sir i kiselo mleko pomesati. 

U posudu izruciti obarene i ocedjene rezance i pomesati sa pripremljenim sirom i kiselim mlekom. Kada se sve lepo sjedinilo sa viljuskom namotavati rezance i redjati ih u modle za mafine. Dobro bi bilo namazati ih uljem. Odozgo malo posuti mocarele i staviti u zagrejanu rernu da se zapece na 210C/15'. Ako vam modle nisu silikonske, slobodno stavite na 220C 10-12 minuta.Izvaditi iz rerne i ostaviti samo koji minut u modlama da se malo stegnu i onda vaditi. Najbolje se vade sa silikonskom spatulom i ne raspadnu se. Ja sam posula jos malo sa rendanom mocarelom i vlascem i bilo je vise nego ukusno.

Moja silikonska modla je plitka pa sam dobila 6 mafina.


Нема коментара:

Постави коментар