Rostiljska precurka je idealna za punjenje. Za mene one su savrsene. Siroke i plitke, dodju kao cinija u koju sasvim lepo moze mnogo povrca da se naredja.
- rostiljske pecurke ili srnjace 
- manji ljubicasti luk
- maleni paradajzi
- prokulice
- zuta paprika
- so, biber, zacini
- ulje 
Pecurke dobro ocistiti i skinuti im drsku. Precurke poredjati u tepsiju, a drske i svo ostalo povrce iseckati nesto na kockice, a nesto na polovine i cetvrtine. Sve staviti u ciniju, posoliti, pobiberiti, zaciniti, posuti uljem i blago promesati. Napuniti pecurke sastojcima i ubaciti u zagrejanu rernu na 220C. Peci dok vam se ne dopadne izgled pecenog povrca. Isto mozete znati da je gotovo sa pecenjem kada vodica od pecuraka sva ispari.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Нема коментара:
Постави коментар