13. 9. 2014.

PISKOTE



- 4 jajeta
- stevija
-100 brašna
- 1/2 p.z.p.
- aroma vanile


Umutiti masu kao za patispanj. Prvo dobro umutiti belanca sa stevijom, pa dodati postepeno zumanca i aromu. Na kraju sa brasnom i p.z.p. lagano sve smesati. Steviju dodajte po zeljenom ukusu.
Smesu sipajte u kesu za filovanje i nanesite na papir za pecenje. Keks pecite na 200C/~8-10'.


p..s.mozete nacrtati zeljene oblike na papiru velicine pleha i preko njega staviti papir za pecenje i tako ce biti svi keksi isti. Pre pecenja izvuci papir na kojem su nacrtani oblici

4 коментара:

  1. Анониман20.11.16. 08:47

    Koliko stevije Vi stavljate otprilike? Ja ne volim preslatko, a steviju nisam koristila... Hvala unapred.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Anonimna sto se tice kolicije stevie tu vam ne mogu pomoci. Ima bezbroj vrsta stevie od raznih proizvodjaca i nisu iste slasti. Ja koristim gustu tecnu steviu i ona ide na 100ml mase 1 kap. Ne znam kakvu cete vi nabaviti ali uvek na ambalazi pise koliko zamenjuje secera. U ovom receptu treba da zameni 4 kasike secera.
      Nadam se da sam pomogla
      Pozdrav

      Избриши
  2. Draga Jadranka, mozete li mi reci koje ste brasno koristili prilikom pravljenja ovih na slici savrsenih, a verujem i po ukusu piskota? Hvala unapred na odgovoru i savetu. Pozdrav Milica

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Milice ja sam uvek koristila speltu kada sam želela da mi testo izgleda lepše... Ali možeš i integralno pšenično pa ga proseješ ako ne možeš da nađeš speltino brašno.
      Pozdravljam te i hvala što me pratiš <3

      Избриши