22. 9. 2014.

PECENO PILE




Da li ima ista lepse i sladje od pecenog pileta, onako u komadu? Ispeci i odmah tako toplo jesti, dok se jos kozica krska pod zube i sve mirise!

Najvise volim da ga ispecem bez ikakvih zacina i kerefeka. Samo posolim sa svih strana i ubacim u tepsiju koju nisam nista omastila, pa u rernu na 220C. Tako se to lagano krcka, i samo prebacim foliju bez ikakvog zatvaranja krajeva, samo onako preko da ne prska masnoca po zidovima rerne. Posle sat vremena sklonim foliju i pustim na istoj temperaturi da se pece dok ne vidim da se sve cakli i ima divnu zlatnu boju.

Pamtim da je moja mama kada bi gusku pekla, odozgo prebacila testo koje bi zamesila sa brasnom i vodom. Mozda zato volim sada kada je pile peceno samo posoljeno jer budi u meni secanje na detinjstvo kada smo jos bili zajedno srecni i bezbrizni ... 

Нема коментара:

Постави коментар