13.09.2014.

CVEKLA MAFINI



Recept za mafini:


- 1 velika kasika kakao


- 200gr integralnog brasna


- 1 prasak za pecivo


- 2 pipete stevije (ili u prahu da zameni 200gr secera)


- 150gr cvekle


- 3 velike pune kasike kiselog mleka


- 150gr belanca


- 1/2dl ulja od kostIce grozdja


- aroma vanila



Ocistiti cveklu, iseci na kriske, ubaciti u blender zajedno sa kiselim mlekom, belancima i 


uljem. Kada se cvekla izmiksala, izruciti u posudu sa ostalim sastojcima i mikserom umutiti 


da se dobije gusta masa koja ne spada lako sa kasike. Mozete od mase da pravite mafine, a moze da izrucite u tepsiju ili neku drugu modlu. Peci na temperaturi od 180C/50'. 


Kada se mafini skroz ohlade namazati ih odozgo sa rogacoladom



Recept za rogacoladu:





-100gr putera


-6 supenih kasika rogac brasna


voda flasirana ili prokuvana





Postupak je isti kao i prethodni put. Na sobnoj temperaturi puter, pomesati sa rogacem i 


polako dodavati vodu. Treba da se dobije kompaktna masa koja potpuno lici na otopljenu cokoladu.Mozete odozgo da pospete sa mlevenim bademima.


Mi cemo da se zasladimo sutra posle dorucka sa po jednim



Нема коментара:

Постави коментар