- 1 velika kasika kakao
- 1 prasak za pecivo
- 2 pipete stevije (ili u prahu da zameni 200gr secera)
- 150gr cvekle (u restrikciji tikvice)
- 3 velike pune kasike kiselog mleka
- 150gr belanca
- 1/2dl ulja od kostIce grozdja
- aroma vanila
Ako bi ovo hteli da vam bude slatki deo posle doručka u restrikciji, onda samo umesto cvekle ubacite tikvice, one malene zelene ili bele koje se zovu zukini (cukini). Ocistiti cveklu, iseci na kriske, ubaciti u blender zajedno sa kiselim mlekom, belancima i uljem. Kada se cvekla izmiksala, izruciti u posudu sa ostalim sastojcima i mikserom umutiti da se dobije gusta masa koja ne spada lako sa kasike. Mozete od mase da pravite mafine, a moze da izrucite u tepsiju ili neku drugu modlu. Peci na temperaturi od 180C/50'. Kada se mafini skroz ohlade namazati ih odozgo sa rogacoladom
Recept za rogacoladu:
-100gr putera
-voda flasirana ili prokuvana
Postupak je isti kao i prethodni put. Na sobnoj temperaturi puter, pomesati sa rogacem i polako dodavati vodu. Treba da se dobije kompaktna masa koja potpuno lici na otopljenu cokoladu.Mozete odozgo da pospete sa mlevenim bademima.
Нема коментара:
Постави коментар