13. 9. 2014.

CVEKLA MAFINI



Recept za mafini:


- 1 velika kasika kakao
- 200gr integralnog brasna
- 1 prasak za pecivo
- 2 pipete stevije (ili u prahu da zameni 200gr secera)
- 150gr cvekle (u restrikciji tikvice)
- 3 velike pune kasike kiselog mleka
- 150gr belanca
- 1/2dl ulja od kostIce grozdja
- aroma vanila

Ako bi ovo hteli da vam bude slatki deo posle doručka u restrikciji, onda samo umesto cvekle ubacite tikvice, one malene  zelene ili bele koje se zovu zukini (cukini). Ocistiti cveklu, iseci na kriske, ubaciti u blender zajedno sa kiselim mlekom, belancima i uljem. Kada se cvekla izmiksala, izruciti u posudu sa ostalim sastojcima i mikserom umutiti da se dobije gusta masa koja ne spada lako sa kasike. Mozete od mase da pravite mafine, a moze da izrucite u tepsiju ili neku drugu modlu. Peci na temperaturi od 180C/50'. Kada se mafini skroz ohlade namazati ih odozgo sa rogacoladom


Recept za rogacoladu:


-100gr putera
-6 supenih kasika rogac brasna
-voda flasirana ili prokuvana


Postupak je isti kao i prethodni put. Na sobnoj temperaturi puter, pomesati sa rogacem i polako dodavati vodu. Treba da se dobije kompaktna masa koja potpuno lici na otopljenu cokoladu.Mozete odozgo da pospete sa mlevenim bademima.


Mi cemo da se zasladimo sutra posle dorucka sa po jednim



Нема коментара:

Постави коментар