8. 8. 2014.

NAMAZ OD LEBLEBIJE (humus)


 Namaz od leblebije se brzo spremi ako volite domaci. Svako ga sprema na svoj nacin. Kada kuvam leblebiju, u vodi u kojoj se kuva, vec posolim i zacinim po ukusu. Dodam standardno so, biber, crni i beli luk u prahu, seckano lisce od celera, malo pecenog crnog luka. Kada je leblebija skuvana procedim je ali vodu u kojoj se kuvala sacuvam malo da imam da podesim gustinu namaza ako je to potrebno. U blender stavim skuvane leblebije, pre kuvanja to je bila manja solja leblebije, ubacim kasiku tahinija, malo maslinovog ulja, nacedim limunovog soka i vrlo malo belog luka svezeg samo da dobije aromu. ukljucim da se miksa i ako je previse gusto dodam malo vode u kojoj se kuvalo. Ohladjeno drzim u frizideru i ne znam koliko je rok trajanja jer to se kod nas brzo pojede 



Nadovezacu se na ovaj recept jer je ovde razlika samo u dodavanju pecene crvene paprike. U blender zajedno sa leblebijom ubacim da se miksa i jedna crvena pecena paprika, ociscena od semena i ljuske


Kombinacija sa pecenom paprikom je pun pogodak, jer taj prepoznatljivi miris pecene paprike, daje posebnu notu, ovom vec samom po sebi divnom namazu.


Нема коментара:

Постави коментар