26.04.2014.

BELANCA SA ZELENISEM



Zaista je nekad bas problem sta pojesti za veceru. Obrok koji nam je najmanje pozeljan, a mora da se obavi. Kada imam takve veceri da ne znam na sta bi "zinula", onda se najradije opredelim za neku pecenu varijantu belanca sa povrcem. Ovaj nacin mi daje siri izbor jer mogu da upotrebim mnogo vrsta zelenog povrca.

 Sve ih pripremam na isti nacin. Odaberem jednu vrstu zelenog povrca, iseckam ga i proprzim na teflon tiganju (ili nekom drugom koje ne zahteva masnocu) sa vrlo malo soli. Ko nema problem sa zelucem ili stomakom, moze da se zacini. Ja izbegavam sve i zato stavim samo so. Kada je povrce spalo, ravnomerno ga poredjam u silikonski kalup za mafine. Ja uglavnom mogu da pojedem ovakva 3 mafina i zato jednako sa velikom pipetom uspem po ~30ml belanca (jedno belance) u svaku posudicu sa povrcem. Koristim belanca iz tetrapaka. Pecem na 210C dok ne vidim da su belanca pecena.



Нема коментара:

Постави коментар