Razmisljala sam da li je uopste potrebno postavljati recept za sniclu. Pa, mozda i jeste, a i zasto ne bi zapisali, mozda nekog interesuje kako to drugi rade. Moja izrada snicli je prosla kroz evoluciju dok nisam spremila idealan recept. U pitanju je samo par caka koje mnogo znace.
Za Becke i Karadjordjeve snicle uvek koristim meso za pecenicu, najmekse je i najlakse se radi sa njim. Isecem meso na kolutove debljine 5cm i stavim ga izmedju dva najlona i ravnom stranom cekica za meso izlupam sa obe strane na zeljenu debljinu. Tako izlupano meso ne solim niti stavljam bilo kakve zacine.
U jaja stavim so, biber, seckano suvo zelen lisce, crni i beli luk u prahu i izlupam zajedno sa jajima. U posudu sa prezlama ubacim dosta susama jer susam poboljsava ukus i miris.
Meso se izlupa tako sto se stavi izmedju dva najlona i udara sa ravnom stranom cekica za meso. Lupate ga do zeljene velicine jer je ovo meso izuzetnog kvaliteta i jako lako i brzo se razvuce u zeljenu velicinu.
Brasno nikad nisam volela da koristim za snicle, tako da ja samo prezlu sa susamom koristim. Uvaljam prezla+jaja+prezla i to je dovoljno za Becku sniclu, kao sto se i vidi na fotografiji ispod gde je presek.
Tako spremljene snicle sa tom vrstom mesa budu za cas pecena. Dovoljo je po 2 minuta sa obe strane i snicle su ispecene.
Ako zelite da vam ovo bude hrono dorucak onda ih samo ispecite u rerni na najjace i bice odlicno isto.
Нема коментара:
Постави коментар