14. 1. 2018.

POVRĆNA ČORBICA


- crni luk
- beli luk
- stabljike celera
- krompir
- narandžaste paprike
- žute paprike
- 200ml sušenog raznog povrća
- 50ml ulja
- so, biber, začini
- 2 lista lovora
- seckani vlašac
- seckano lišće peršina


Crni luk iseći na kockice i propržiti na zagrejanom ulju. Dodati beli luk narendan na sitno. Kada su se malo propržili dodati ostalo sveže povrće iseckano na kockice. Malo propržiti, dodato so, biber, začine po ukusu i naliti vode da svo povrće bude u vodi i još iznad povrća nekih 5cm.

Kad provri dodati sušeno povrće i smanjiti temperaturu da polako vri poklopljeno. Proveriti ukus da li vam odgovara. Promešati ponekad. Čorbica je skuvana kada se skuva sušeno povrće, jer se ono sporije skuva od svežeg.


To bi bila jedna veoma obična, brza čorba, prepuna vitamina za ručak u vanrestrikciji kada vam se ne jede meso a ni testenina. Taman da prebrodite do užine i odmorite od mesa.


Нема коментара:

Постави коментар