Za mene je ovo pita na skroz drugačiji način u odnosu na sve koje sam do sada jela. Nisam znala da li će se ukus dopasti mojim sinovima, pa sam nekako napravila meru za koju sam smatrala da bi meni bilo dovoljno.
- 60gr heljde
- 125gr kore od heljde
- 1 glavica crnog luka ili praziluk
- 115gr feta sira
- biber
- 2 kašike ulja
Heljdu potopiti u hladnoj vodi na sat vremena, pa procediti, isprati, naliti hladnu vodu i kuvati dok ne omekša. Pazite da ne prekuvate. Lukac ili praziluk naseckajte na sitno i stavite u ulju da se dinsa. Nemojte soliti, stavite samo malo bibera, jer slana je feta, biće dovoljno. Skuvanu heljdu procediti i pomešati sa dinstanim lukom. Fetu narendati na krupno rende ili izmrvite rukama ako je mekša.
Ukusne i fine. Ipak je bilo za mene mnogo tri kore, pojela sam dve ali se momcima dopalo, pa ću sledeći put spremati celo pakovanje. Bilo je fino sa kefirom. Ali ako je za restrikciju onda bez kefira da ne bi mešali dva mlečna
Нема коментара:
Постави коментар