Ispeći papriku u tiganju je mnogo brži i jednostavniji proces od onog na plotni. Često ovako pečemo ali je veoma bitno da bude mesnata. Ako nije mesnata neće ljuska da spadne sa nje kada se ispeče ili se sve nekako stopi zajedno pa se ne razlikuje ljuska od paprike.Može paprika u svim bojama ako je za doručak i ručak u restrikciji. Što se tiče vanrestrikcije može i za večeru u svim bojama.
- 2-3 mesnate paprike
- 1 kašika ulja
- so
- 1 čen bela luka
- beli balsamiko
Paprike presečem na pola i očistim od semenki i žilica. Kad je očistim isečem svaku papriku na 6 delova uzduž. Imam velik tiganj sa poklopcem i stanu mi 3 velike isečene paprike. Uspem ulje i svu papriku okrenem ljusku prema dole. Uključim ringlu na 1/3 (imam do 9, stavim na 3), poklopim i ostavim tako 10 minuta. Proverim da li se već neka ispekla pa im zamenim mesta sa onima koje još nisu. Tako par puta zamenim mesta, sve vreme bude poklopljeno, sve traje ukupno nekih 20 minuta. Isključim ringlu i ostavim tako poklopljeno desetak minuta da se malo prohladi. Zatim otklopim i pokupim prstima svu ljusku, koja je ili već sama spala sa paprike ili samo treba da je povučete. Premestim papriku u činiju, posolim, začinim sa balsamikom i odozgo natrem na sitno rende čen belog luka. Sve fino promešam i to je to. Nama je bila salata za večeru sa kajganom od belanaca.
Нема коментара:
Постави коментар