(Od januara krećem sa sirovom hranom, tako da će svaki recept dobiti svoju fotografiju. Do tada uživajte u divnim receptima od Dr Šulc)
Supa od avokada, karfiola i spanaća
Sastojci:
– 1/2 avokada
– 2 čena belog luka
– 1/2 glavice crnog luka
– 1/4 šolje jestivog kvasca
– 1/4 šolje soja sosa
– 1 šolja biljnog mleka
– prstohvat morske soli i bibera (po ukusu)
– 1 šaka spanaća
– 5 maslinki
– 1/2 avokada
– 2 čena belog luka
– 1/2 glavice crnog luka
– 1/4 šolje jestivog kvasca
– 1/4 šolje soja sosa
– 1 šolja biljnog mleka
– prstohvat morske soli i bibera (po ukusu)
– 1 šaka spanaća
– 5 maslinki
Priprema:
Sve sastojke staviti u blender i blendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu.
Sve sastojke staviti u blender i blendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu.
Supa od paradajza i bobica
Sastojci:
-2,5 šolje paradajza
– 1,5 šolja malina i kupina
– 1/2 isceđenog limuna
– 2 lista bosiljka
– 1 šolja soka od narandže
-2,5 šolje paradajza
– 1,5 šolja malina i kupina
– 1/2 isceđenog limuna
– 2 lista bosiljka
– 1 šolja soka od narandže
Priprema:
Sve sastojke staviti u blender i blendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu.
Sve sastojke staviti u blender i blendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu.
Supa od spanaća
Sastojci:
– 2 šolje iseckanog paradajza
– 2-3 supene kašike soka od limuna
– 2,5 šolje spanaća
– 2 šolje iseckanog paradajza
– 2-3 supene kašike soka od limuna
– 2,5 šolje spanaća
Priprema:
Sve sastojke staviti u blender i blendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu.
Sve sastojke staviti u blender i blendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu.
Zelena supa
Sastojci:
– 1 šolja iseckanog celera
– 1/3 šolje praziluka (samo zeleni deo)
– 1/2 iscedjenog limunovog soka
– 1/8 avokada
– 1 urma
– 2,5 šolje spanaća
– 1/2 šolje vode
– 1 šolja iseckanog celera
– 1/3 šolje praziluka (samo zeleni deo)
– 1/2 iscedjenog limunovog soka
– 1/8 avokada
– 1 urma
– 2,5 šolje spanaća
– 1/2 šolje vode
Priprema:
Sve sastojke staviti u blender i blendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu.
Sve sastojke staviti u blender i blendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu.
Supa od paradajza
Sastojci:
– 2 šargarepe
– 4 paradajza
– 1 šolja kikirikija
– 1 čen belog luka
– 1/2 čajne kašičice soli
– 1/2 šake peršuna
– 2 šargarepe
– 4 paradajza
– 1 šolja kikirikija
– 1 čen belog luka
– 1/2 čajne kašičice soli
– 1/2 šake peršuna
Priprema:
Sve sastojke staviti u blender i blendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu.
Sve sastojke staviti u blender i blendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu.
Supa od povrća
Sastojci:
– 1 šolja ječma
– 1 paprika
– 1 cvekla
– 1 šaka spanaća
– 2 supene kašike susama
– 1 praziluk (samo zeleni deo)
– 1/2 čajne kašičice morske soli
– 1/2 supene kašike mirođije
– prstohvat aleve paprike
– 1 šolja ječma
– 1 paprika
– 1 cvekla
– 1 šaka spanaća
– 2 supene kašike susama
– 1 praziluk (samo zeleni deo)
– 1/2 čajne kašičice morske soli
– 1/2 supene kašike mirođije
– prstohvat aleve paprike
Priprema:
Ječam isprati u tri vode, potopiti u vodi i ostaviti preko noći. Nakon toga sve sastojke izblendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu.
Ječam isprati u tri vode, potopiti u vodi i ostaviti preko noći. Nakon toga sve sastojke izblendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu.
Supa od slatkog kukuruza, belog luka i paradajza
Sastojci:
– 1 paradajz
– 1/3 šolje slatkog kukuruza
– 1-2 čena belog luka
– 1 šaka oraha
– 1 supena kašika semena konoplje
– 1-2 čajne kašičice soja sosa
– 1,5 šolja vode
– 1/2 – 1 avokado
– prstohvat soli i bibera
– malo mirođije
– 1 paradajz
– 1/3 šolje slatkog kukuruza
– 1-2 čena belog luka
– 1 šaka oraha
– 1 supena kašika semena konoplje
– 1-2 čajne kašičice soja sosa
– 1,5 šolja vode
– 1/2 – 1 avokado
– prstohvat soli i bibera
– malo mirođije
Priprema:
Sve sastojke osim avokada staviti u blender i blendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu. Nakon toga supu sipati u tanjir i iseći avokado na sitne komade i ubaciti u supu zajedno sa mirođijom.
Sve sastojke osim avokada staviti u blender i blendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu. Nakon toga supu sipati u tanjir i iseći avokado na sitne komade i ubaciti u supu zajedno sa mirođijom.
Napomena:Ukoliko nemate blender jače snage koji može da zagreje supu onda koristite toplu vodu.
Supa od cvekle i avokada
Sastojci:
– 1/2 avokada
– 1 cvekla
– 1 supena kašika soja sosa
– 1 supena kašika misoa
– 1 čen belog luka
– 2,5 cm korena đumbira (ili đumbira u prahu)
– 1 šolja vode (dodati još vode po potrebi)
– prstohvat soli i bibera
– 1 supena kašika soka od limuna
– 1/2 avokada
– 1 cvekla
– 1 supena kašika soja sosa
– 1 supena kašika misoa
– 1 čen belog luka
– 2,5 cm korena đumbira (ili đumbira u prahu)
– 1 šolja vode (dodati još vode po potrebi)
– prstohvat soli i bibera
– 1 supena kašika soka od limuna
Priprema:
Sve sastojke staviti u blender i blendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu.
Sve sastojke staviti u blender i blendati dok para ne krene da izlazi iz blendera (oko 6 minuta, u zavisnosti od jačine blendera), ili možete blendati 1 minut i jesti hladnu supu.
Preporučujemo sledeći preliv:
Krem od indijskog oraha
Sastojci:
– 1/4 šolje indijskog oraha
– prstohvat morske soli
– 1/4 šolje indijskog oraha
– prstohvat morske soli
Priprema:
Indijski orah isprati u tri vode i potopiti ga 3 sata u vodi. Nakon toga indijski orah i morsku so staviti u blender i blendati. Ako je previše suv dodati vodu u zavisnosti od gustine koju želite postići. Krem preliti preko supe i ukrasiti sa bundevinim semenom i listovima nane.
Indijski orah isprati u tri vode i potopiti ga 3 sata u vodi. Nakon toga indijski orah i morsku so staviti u blender i blendati. Ako je previše suv dodati vodu u zavisnosti od gustine koju želite postići. Krem preliti preko supe i ukrasiti sa bundevinim semenom i listovima nane.
izvor: tinkturedrsulca.com
Нема коментара:
Постави коментар