MOJ SIROV ŽIVOT

2. 8. 2015.

PALACINKE ZA DORUCAK


Odmah da kazem da se sargarepa nije termicki obradila, jer palacinke se brzo ispeku, tako da nismo isli na stetu hrono pravila. Za 4 velike palacinke upotrebila sam

- 30gr beba sargarepe
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 50ml ulja
- 1 kasicica kurkume
- 150gr mleka bademovog
- 60gr brasno od leblebije
- 30gr speltino brasno


Prvo sam jaja i so umutila penaricom. Zatim sam dodala ulje, kurkumu, brasno i mleko. Kada sam sve to fino umutila da nema grudvica, onda sam dodala krupno narendane sargarepe. Masa ce biti malo bistrija, ali ostavite da odstoji 1/2h. Ako masa bude posle gusta,  dodajte jos mleka bademovog. Mozete da upotrebite i vodu umesto bademovog mleka, a mozete da upotrebite i brasno koje vi zelite.

Uz ovakve palacinke nemojte jesti mlecno jer ima jaja, ali zato imate siroku mogucnost ostalih djakonija, kao na primer slaninica, pecenica, ajvar, neki namaz...


Нема коментара:

Постави коментар