- 60gr heljdino integralno brašno (može i neko drugo)
- 150gr speltino brašno (može i neko drugo)
- ~100ml vode
- 70ml maslinovog ulja
- na vrh noža sode bikarbone
- kašičicu soli
- 1 puna kašičica mirođije seckane
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
Ipak je dobro što sam stavila mirođiju, jer zaista ima mnogo bolji ukus i miris u kombinaciji sa belim lukom i maslinovim uljem.
Sve sastojke osim vode sam stavila u činuju i promešala. Zatim sam polako dodavala vode i mutila mikserom do gustine koja je dosta gušća od smese za palačinke ili neka bude gustine kao za američke palačinke.
Kao i sve ostale moje galete, možete ih peći u aparatićima koje vi već imate. Ja ih zaista imam mnogo u raznim oblicima. Moja deca kažu da sam kolekcionar kućnih aparata. Možda i jesam ali oni meni mnogo pomažu i ne bi ih menjala sa neki savremeniji.
Od ove količine dobila sam to što vidite na fotografijama, plus još dve koje sam ja odmah pojela onako tople sa ajvarom i maslinama. Moji sinovi su uz sve to još dodali domaće kobasice koju su sami pravili u sred Toronta. Da, da, sve je moguće, jer svoje znanje i veštinu nosimo sa sobom na bilo kom kraju kontinenta da se zadesimo.
Volela bih da se i vama dopadne ona kombinacija jer je zaista preukusno, divno miriše i baš meko testo. Samo je bitno da se ne peče dugo. Par minuta i gotovo.
Нема коментара:
Постави коментар