- korice za mađaricu
- 200gr šećera
- 400ml badem mleka
- 40gr gustina
- 1 kašika kakaa
- 1 kašika kakaa
- 150ml kokosovog ulja
- 200gr mlevenog pečenog badema
- 100gr kokosa za posipanje
Šećer na slaboj vatri upržiti da ne bi dobio gorak ukus ako bi se pržio na jačoj temperaturi. Pomešati gustin i kakao sa 150ml mleka. Kada se šećer upržio, dodati ostatak mleka i kad provri tada će se već i šećer istopiti, pa mešajući usuti ovu smesu što se pomešalo sa mlekom. Mešajte sve vreme dok se ne zgusne. Odvojiti dve kašike fila po strani, a u ostali fil dodati ulje i bademe i fino promešati. Odmah filovati korice sa toplim filom. Na zadnju koru ne filujete. Prekrijete sa papirom za pečenje i staviti neku veću knjigu da pritisnete kore kako bi se fino sjedinile. Sve se to brzo ohladi, pa zatim namažite gornju koru sa preostalim filom i pospite odozgo kokosom i mrvicama po želji. Možete da spremite više mlevenih badema pa da pospete samo sa bademima. Ja sam pomešala kokos, mlevene bademe i mrvice.
Нема коментара:
Постави коментар