Postoje neka jela koja možemo da upotrebimo višenamenski, baš kao što je to krem supa. Tek kada smo stigli do vanrestrikcije shvatili smo da je ova divna krem supa idealna i za preliv testenine za ručak.
-1 manji
praziluk
-1 keleraba
-1 keleraba
- 1 manja zelena tikvica
- šaka sušenih pečuraka
- kašika seckanog peršuna
- ravna kašičica senfa
- so, biber
- 1/2 kašičice crni i beli
luk u prahu
- kašika
ulja
- vode po
potrebi
Očišćen i opran praziluk iseckati na kolutiće. Opranu i oljušćenu kelerabu
iseckati na kockice ili tanke kolutiće. Tikvicu opranu iseckati na malo krupnije kocke. Pečurke
potopiti u mlakoj vodu da odstoje dvadesetak minuta.
Zagrejati ulje i propržiti praziluk pa dodati kelerabu, a posle nekoliko minuta
pečurke proceđene i tikvicu. Dodati ključali bujon od povrća ili provrelu vodu,
tek toliko da povrće ogrezne u vodi. Promešati, dodati so i poklopiti. Ostaviti
da se kuva na nižoj temperaturi oko petnaestak minuta.
Kada je
supa skuvana, odvaditi deo tečnosti i sačuvati za blendanje, kako bi bili
sigurni da vam krem neće biti jako bistar. U blender ubaciti skuvano povrce i dodati
biber, seckano lišće peršina, crni i beli luk u prahu. Višak tečnosti koji ste
odvadili iz supe, postepeno dodajte u blender kako bi dobili gustinu malo gušću
nego smesu za palačinke.
Нема коментара:
Постави коментар