MOJ SIROV ŽIVOT

21. 10. 2016.

LANENO BRAŠNO KAO LAKSATIV


Laneno brašno možete na razne načine svakodnevno koristiti u ishrani:


- dodajte kašiku lanenog brašna u doručak,
- kod pripreme soseva, dodajte u njega kašiku lanenog brašna
- pomešajte kašiku lanenog brašna s 25 ml kefira ili jogurta
- dodajte malo lanenog brašna u testo za hleb ili kolače.

S obzirom na to da je laneno brašno bogato vlaknima preporučljivo ga je uvek konzumirati s puno tečnosti.



Laneni krekeri
Pripremite lanene krekere koji će biti odlična grickalica za celu porodicu, u bilo kojem delu dana. Krekeri se mogu koristiti i kao zamena za hleb uz drugo jelo, a možete u njima uživati i tako što ćete ih jesti uz neki u neki fini niskokalorični sos.
- 3 šoljice lanenog brašna
- 450 g štapića celera
¼ šoljice ulja avokada (može i kokosovog ulja)
- 2 supene kašike jabukovog sirćerta
- 5 g sveže majčine dušice
- himalajska so (količina po ukusu).
PripremaZagrijte rernu na 170 stepeniPripremite 2 tepsije s papirom za pečenje. Umutite celer, sirće i začine u multipraktiku ili blenderu, dodajte laneno brašno i mutite dok se sve ne poveže.
Pola testa tanko razvucite po jednoj tepsiji, a pola po drugoj, tako da bude debljine oko 5 milimetara. Pecite sve ukupno oko 2 sata, a na pola pečenja okrenite testo na drugu stranu.
Testo mora biti hrskavo i bez vlage. Isecite na kocke i ostavite 15 minuta da se ohladi na papiru za pečenje.

izvor sa neta

Нема коментара:

Постави коментар