Sastojci:
Baza:
– 3/4 šolje ovsa
– 3/4 šolje urmi (svežih)
– 3/4 šolje suvog kokosa
– 3/4 šolje ovsa
– 3/4 šolje urmi (svežih)
– 3/4 šolje suvog kokosa
Fil od limuna:
– 1/3 šolje otopljenog kokosovog ulja
– 1/4 šolje javorovog sirupa (ili 1 šolja svežih urmi, ali tada ćete promeniti boju)
– Sok od 3 limuna
– 1/2 šolje suvog kokosa
– 1 ili 2 banane
– 1/3 šolje otopljenog kokosovog ulja
– 1/4 šolje javorovog sirupa (ili 1 šolja svežih urmi, ali tada ćete promeniti boju)
– Sok od 3 limuna
– 1/2 šolje suvog kokosa
– 1 ili 2 banane
Priprema:
Baza:
Usitniti ovas i narendani kokos u procesoru da postane kao brašno. Dodati urme i pulsirati dok se masa ne sjedini. Utisnuti na dno kvadratnog kalupa ili tepsije (kao na slici) i staviti u frižider.
Usitniti ovas i narendani kokos u procesoru da postane kao brašno. Dodati urme i pulsirati dok se masa ne sjedini. Utisnuti na dno kvadratnog kalupa ili tepsije (kao na slici) i staviti u frižider.
Fil od limuna:
Izblendati sve sastojke zajedno dok masa ne postane glatka. Probati i korigovati po ukusu. Raširiti preko “Baze” i ostaviti u frižideru preko noći. Sledeći dan iseći na kocke i posuti kokosovim brašnom da bi se dobio efekat mlevenog šećera.
Izblendati sve sastojke zajedno dok masa ne postane glatka. Probati i korigovati po ukusu. Raširiti preko “Baze” i ostaviti u frižideru preko noći. Sledeći dan iseći na kocke i posuti kokosovim brašnom da bi se dobio efekat mlevenog šećera.
izvor: http://tinkturedrsulca.com/
Probala. Fantastično je. Hvala za recept!
ОдговориИзбришиJeste, bas su ukusne, obozavam ih i ja
ИзбришиPozdrav