Sastojci:
– 1 veći crni luk ili 2 manja
– 3 supene kašike morske soli (prvi deo)
– 1,5 supena kašika morske soli (drugi deo)
– 1 supena kašika limunovog soka
– 1/2 šolje bilo kog biljnog mleka (npr. bademovog)
– 1,5 šolje mlevenog lanenog semena
– 1,5 supena kašika belog luka u prahu
– 1/4 čajne kašičice aleve paprike
– 1/4 čajne kašičice bibera
– 1 veći crni luk ili 2 manja
– 3 supene kašike morske soli (prvi deo)
– 1,5 supena kašika morske soli (drugi deo)
– 1 supena kašika limunovog soka
– 1/2 šolje bilo kog biljnog mleka (npr. bademovog)
– 1,5 šolje mlevenog lanenog semena
– 1,5 supena kašika belog luka u prahu
– 1/4 čajne kašičice aleve paprike
– 1/4 čajne kašičice bibera
Priprema:
Koristiti mandolinu ili nož da bi dobili krugove od luka. Krugove od luka staviti u posudu i preko dodati prvi deo morske soli i limunovog soka, i sipati hladnu vodu. Sačekati da odstoji 1-2 sata. Nakon toga isprati i procediti vodu. Po želji ukloniti kožicu sa luka. U posudu sipati biljno mleko i staviti po strani. U sledećoj posudi pomešati laneno seme, beli luk u prahu, drugi deo morske soli, alevu papriku i biber Nakon toga uzmite luk i umočite u mleko, pa zatim u dobijenu mešavinu, i ređati na police od dehidratora. Ponavljati postupak sve dok ne potrošite sav luk. Sušiti na 43°C oko 8 sati ili dok ne postanu hrskavi.
Napomena:
Čips od luka može stajati u frižideru 1 sedmicu.
izvor: tinkturedrsulca.com
Нема коментара:
Постави коментар